We hebben goed nieuws voor je. Vanaf nu maken we elke nacht een back-up van je website. Nu zul je ongetwijfeld denken: “Maar dat deden jullie toch al?”. Dat klopt, alleen we gaan nu nog net een stapje verder. In plaats van de traditionele back-ups schrijven wij nu elke nacht een back-up van jouw website weg naar een andere server. Offsite back-ups noemen we dat! En dat is wel zo een veilig gevoel.

Veiligheid van jouw website staat voorop

De veiligheid van jouw website is voor ons van aanzienlijk belang. Zie het als een verzekeringspolis, iets waar je al tijd op kan terugvallen als er iets aan de hand is. Omdat wij continu bezig zijn met het verbeteren van onze dienstverlening, hebben wij er nu voor gekozen om aan het aspect veiligheid extra aandacht te geven.

Traditionele back-ups

Eerst even wat uitleg over de manier waarop wij voorheen de veiligheid waarborgden. Elke nacht wordt er een back-up gemaakt van jouw website. Dit gebeurt meestal rond een uur of 04:00 ’s nachts. Deze back-up maken wij ’s nachts om eventuele overlast te voorkomen. Het is namelijk best een intensief proces waardoor tijdelijk jouw website iets langzamer kan zijn. Deze back-up wordt op dezelfde server opgeslagen als waarop jouw website draait. Wij bewaren back-ups tot 7 dagen terug. 

Emergency back-up

Een hele luxe Mercedes kan ook opeens met motorproblemen langs de weg stil komen te staan. Zo is het niet anders met jouw website. Stel nu dat we eens van een worst-case scenario uitgaan. Jouw website wordt getroffen door een aanval en raakt besmet om wat voor reden dan ook. Dan kunnen we altijd een back-up terugzetten die wij elke nacht maken. Maar wat nu als deze back-ups ook besmet zijn? Dan heb je een probleem. Althans, zo denkt men vaak. 

Er is echter altijd nog een emergency back-up aanwezig. Dit is een back-up die elke 4 uur wordt gemaakt van de complete server. Deze back-up staat los van de website en wordt op serverniveau gemaakt. Deze kan dus niet geïnfecteerd geraken. Het grote nadeel hiervan is dat je een back-up terugzet van de gehele server. Maar, het is altijd fijn om in ieder geval iets achter de hand te hebben dat mocht het goed fout gaan, je ergens op kan terugvallen.

Offsite back-ups to the rescue

Na grondig onderzoek te hebben gedaan naar alle mogelijke manieren om jouw website nog veiliger te maken, zijn we terecht gekomen bij offsite-backups. Wat houd dat dan precies in? Net zoals de traditionele back-ups wordt elke nacht een back-up gemaakt van jouw website rond middernacht. Deze back-ups worden via een speciaal protocol weggeschreven naar een compleet andere server. Dat is dus niet dezelfde server als waar jouw website op staat. Dat zorgt ervoor dat deze back-ups nagenoeg onaantastbaar zijn. En dat is wel zo veilig!

Jouw website is hier inmiddels handmatig door ons op ingericht. Je zal hier verder geen impact van ondervinden. Daarnaast voeren wij deze update kosteloos voor je door. 

Samenvatting

Wij zetten graag nog even op een rijtje wat we nu doen betreft back-up(s):

  • Elke nacht een back-up van je website (op dezelfde server)
  • Elke nacht een back-up van je website (op externe server)
  • Om de 4 uur een complete back-up van de server (op externe server)


Wij verwachten hiermee de kwaliteit nog meer te verhogen. Uiteindelijk draait het om jou, en een veilig gevoel over je website is natuurlijk ook prettig te noemen.

Mocht je hier nu toch nog vragen over hebben, laat het ons dan gerust even weten. Wij staan je graag te woord. Je kan eventueel ook een chat openen via de website rechtsonder, zodat je direct contact met ons hebt.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp
Nieuwsbrief ontvangen?

Maximaal 1x per maand een nuttige nieuwsbrief ontvangen?