Contact Offerte aanvragen
071 - 203 204 6 info@webprepare.nl
Dobbeweg 11N KVK: 70806047 2254 AG Voorschoten BTW: NL001304065B03
 

WordPress is open-source

WordPress is open-source. Dat betekent dat je niet hoeft te betalen om WordPress te mogen gebruiken. Daarnaast is er een wereldwijde community actief die zorgt voor de doorontwikkeling. Dat scheelt dus in je portemonnee! Ook heeft het open-source zijn als voordeel dat je de broncode zo mag aanpassen zoals jij dat wilt hebben. Er zijn dus geen restricties opgelegd.

Dus als ik een WordPress-website laat bouwen, is dat gratis?

Voor niets gaat de zon op! Om een website te laten maken heb je altijd nodig:

 • Een domeinnaam (zoals webprepare.nl);
 • Webhosting (een plekje op het internet).

Voor om en nabij de € 100,00 per jaar ben je wel klaar. Maar eigenlijk staat dit los van een WordPress-website. Deze kosten heb je hoe dan ook, of je nu kiest voor WordPress, of voor een ander CMS.

Je kan eenvoudig zelf een thema (lees: ontwerp) installeren, je logo uploaden, en met een uurtje of wat heb je dan ook een leuke website staan. Of die dan professioneel genoeg is laten we voorlopig even in het midden.

Alles is te maken met WordPress

Vrijwel elk ontwerp en functionaliteit is te maken met WordPress. Bij Webprepare maken we gebruik van een enorm gave toolset. Wij maken gebruik van Elementor in combinatie met het Astra thema. Beide tools zorgen ervoor dat elk ontwerp is te maken, en te bouwen in WordPress.

Wil je een functionaliteit in je website die ervoor zorgt dat jouw klanten direct kunnen reserveren? Of moeten aanvragen via jouw website worden opgeslagen in een database? Pfoe, dat wordt weer een dure kostenpost denk je dan. Niet dus! WordPress heeft meer dan 50.000 plug-ins beschikbaar in hun bibliotheek. Geheid dat er dus al zo een plug-in beschikbaar is voor jouw gewenste functionaliteit.

De combinatie van bovenstaande factoren maakt het dat je eigenlijk alles wel kan maken met WordPress. En dat is mooi!

Gebruiksvriendelijkheid van WordPress

Niet iedereen is even goed in het bijhouden van zijn website. Laat staan met de computer. WordPress maakt het plaatsen en onderhouden van pagina’s gelukkig eenvoudig. Heb je ooit weleens een document uitgetypt in Microsoft Word? Of wellicht een offerte opgesteld? Dan zal je veel herkennen in de gebruikersinterface van WordPress. En het mooie is, WordPress blijft innoveren en verbeteren. Uiteindelijk wordt alles nog veel eenvoudiger voor website-eigenaren.

Zo flexibel als wat

Met een druk op de knop installeer je een webwinkel. Met nog een druk op de knop installeer je een plug-in die het mogelijk maakt om bezoekers via iDEAL te laten betalen. Natuurlijk, dit alles moet nog wel geconfigureerd worden. Vroeger moest je hiervoor vroeten in de code. Tegenwoordig hoef je geen regel code meer aan te raken om het geheel te laten werken. Maar dat is nog lang niet alles!

Wil je jouw Facebook-berichten automatisch op je website laten verschijnen? Zoek de geschikte plug-in op, druk op de knop, configureer en klaar. Je zou bijna zeggen, een kind kan de was doen.

WordPress is dus enorm flexibel en uitbreidbaar.

Genoeg plug-ins met een druk op te knop te installeren

Geschikt voor SEO-optimalisatie

Ik krijg van zowat elke ondernemer de vraag; zorg je dat ik ook hoog in Google terecht kom? Helaas is dit niet zo eenvoudig. WordPress is in ieder geval helemaal ingericht om los te kunnen gaan met SEO. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van de Yoast SEO plug-in. Je kan hiermee bijvoorbeeld eenvoudig de titel en beschrijving van je pagina aanpassen. Ook kan je eenvoudig een sitemap aanmaken. Als je dus bovenaan in Google wilt komen te staan, is WordPress een prima basis.

Geen gigantische investeringen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit als ondernemer, maar ik wil graag verantwoord investeren. Dat betekent dat ik altijd aan het afwegen ben. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een website te laten maken ‘from scratch’. Je huurt een designer in, een programmeur, iemand die content schrijft. Dan kan je het exact zo maken als dat je wilt. Het grote probleem is dat elke letter code nog getypt moet worden, elk element gedesigned en elke letter geschreven. Heel simpel; dat betekent een grote kostenpost.

Als je een WordPress-website laat maken bespaar je geld. Natuurlijk is het niet gratis. Je hebt een domeinnaam, hosting en onderhoud nodig. Als je zelf niet de know-how hebt van het maken van zo een website, dan zijn er in ieder geval genoeg webbouwers te vinden die ervaring hebben met WordPress.

Conclusie

Kies voor een WordPress-website ? Nee, alle gekheid op een stokje. WordPress heeft veel voordelen, maar heeft ook een aantal nadelen. Indien je niet de juiste hosting kiest kan dit leiden tot een trage en onveilige website. Daarnaast heeft WordPress nu eenmaal onderhoud nodig. Het is daarom verstandig een weloverwogen keuze te maken.

Mocht je vrijblijvend advies willen hebben over een WordPress-website, of gewoon eens willen ouwehoeren onder het genot van een bak koffie: ik hoor het graag!

Cheers,

Jordy

Jordy Boutier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  nieuwsbrief

  webprepare

  Wil je vrijblijvend advies?

  Ben je toen aan een nieuwe website? Of wil je juist hoger in Google met jouw bestaande website?

  Je kan natuurlijk informatie lezen tot je een ons weegt, maar misschien is het makkelijker even te spreken met 1 tvan onze adviseurs. Deze adviseurs zijn overigens wandelende encyclopedieen als het om website en vindbaarheid gaat. Neem dus snel contact op!

  Of een gratis website scan?