Contact Offerte aanvragen
071 - 203 204 6 info@webprepare.nl
Dobbeweg 11N KVK: 70806047 2254 AG Voorschoten BTW: NL001304065B03

1.Log in op je webmail

Log-in op je webmail-omgeving. Het webmail-adres is https://webmail.jedomeinnaam.nl, waar je jedomeinnaam.nl vervangt door je domeinnaam. (bijvoorbeeld https://webmail.albertheijn.nl).

2.E-mails sorteren op grootte

Vaak zijn het berichten met (grote) bijlagen die ervoor zorgen dat je mailbox volloopt. Daarom sorteren we op de grootte van de e-mailberichten. Dit doe je als volgt:

  • Klik op het icoon Opties
  • Bij ‘Sorteer op kolom’ kies je voor Grootte
  • Klik vervolgens op de knop Opslaan

3.Berichten verplaatsen naar de prullenbak

Nadat je op grootte hebt gesorteerd is het tijd om een selectie te maken van berichten die je wilt verwijderen. Door de knop CTRL (Windows) of CMD ingedrukt te houden op je toetsenbord, kun je meerdere berichten tegelijkertijd selecteren door met je muis te klikken op het betreffende bericht. Nadat je dit hebt gedaan klik je op het icoon Verwijder.

4.Prullenbak leegmaken

Let op! Hiermee verwijder je de geselecteerde berichten definitief. Wil je eerst een back-up maken? Volg dan stap 5 in dit artikel.

In de vorige stap hebben we berichten verplaatst naar de prullenbak. Dat wil echter nog niet zeggen dat deze definitief zijn verwijderd. Om deze berichten definitief te verwijderen ga je als volgt te werk:

  • Klik aan de linkerkant op de map Prullenbak
  • Klik bovenaan op het icoon Selecteer, en kies voor Allemaal
  • Vervolgens klik je op het icoon Verwijderen

5.E-mail(s) archiveren

Het kan natuurlijk zo zijn dat je bezig bent met het verwijderen van grote berichten, waarvan je een kopie wilt bewaren. Dit is mogelijk door de geselecteerde berichten te downloaden. Dit doe je als volgt:

  • Selecteer de berichten die je wilt downloaden
  • Klik op het icoon Meer, en klik vervolgens op download.
  • Vervolgens kies je voor Mbox-formaat (.zip)
  • De berichten worden nu ter download aangeboden.

6.Quota controleren

Jouw webmail-omgeving laat jou in 1 oogopslag zien hoeveel ruimte je nog beschikbaar hebt. Als je bezig bent met het opschonen en je verwijdert berichten ook daadwerkelijk in de prullenbak, dan zul je direct zien dat het percentage wat je gebruikt wijzigt. Handig!

7.Bonustip

Verzend je vaak e-mail met grote bestanden zoals foto’s, offertes of brochures? Herhaal dan eens alle stappen, maar kies dan voor de map Verzonden items, Sent, of Verzonden. Grote kans dat daar nog veel winst is te behalen als het aankomt op het opschonen van je mailbox.

8.Geen mogelijkheid tot opschonen?

Wij willen ten alle tijden voorkomen dat je geen e-mail meer kunt verzenden- en ontvangen. Neem in het geval dat je mailbox bijna volzit, en je niet kan opschonen zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kunnen je mailbox altijd uitbreiden en daarvoor een offerte uitbrengen.

neem contact op

Niet wat je zoekt?

webprepare

Wil je vrijblijvend advies?

Ben je toen aan een nieuwe website? Of wil je juist hoger in Google met jouw bestaande website?

Je kan natuurlijk informatie lezen tot je een ons weegt, maar misschien is het makkelijker even te spreken met 1 tvan onze adviseurs. Deze adviseurs zijn overigens wandelende encyclopedieen als het om website en vindbaarheid gaat. Neem dus snel contact op!

Of een gratis website scan?