Contact Offerte aanvragen
071 - 203 204 6 info@webprepare.nl
Dobbeweg 11N KVK: 70806047 2254 AG Voorschoten BTW: NL001304065B03

1.DKIM

DKIM (letterlijk vertaald: DomainKeys Identified Mail) is een techniek die de geadresseerde toestaat om te controleren of de e-mail die jij verstuurt, wel geautoriseerd is door jouw domeinnaam. Wij passen standaard DKIM toe op al jouw e-mailberichten.

2.SPF

SPF (letterlijk vertaald: Sender Policy Framework) is in het leven geroepen om zogeheten e-mail spoofing te voorkomen. Door middel van een zogenaamd SPF-record geven wij aan welke servers precies e-mail mogen versturen uit naam van jouw domeinnaam. Dit voorkomt dat er ‘valse’ e-mails onder jouw domeinnaam worden verstuurt.

3.DMARC

DMARC (letterlijk vertaald: Domain Message Authentication Reporting & Conformance) . DMARC is een soort beleid waarbij jij tegen de ontvanger zegt wat er precies gebeurt als hij/zij een verdachte e-mail ontvangt. Ook zorgt DMARC ervoor dat een organisatie informatie krijgt over vervalste e-mail die uit jouw naam is verstuurd.

4.Waarom komt mijn e-mail niet aan bij de geadresseerde?

Dat kan een aantal oorzaken hebben. Wij zetten ze hieronder even op een rijtje:

  1. De hierboven genoemde techniek is niet in orde
  2. Het e-mailbericht omvat inhoud welke als spam wordt aangemerkt door het spamfilter van de geadresseerde
  3. Het spamfilter van de geadresseerde is foutief geconfigureerd, of te strak afgesteld
  4. Indien je twijfelt over de techniek kun je altijd even contact met ons opnemen. Wil je liever zelf controleren wat er aan de hand is? Dit kan tegenwoordig prima met de gratis tool ‘Mail-tester’ ( https://www.mail-tester.com/). Stuur het bericht welke niet is ontvangen door de geadresseerde naar dit speciaal gemaakte e-mailadres:

   Zodra je op ‘Check vervolgens je score’ klikt wordt de e-mail op diverse vlakken gecontroleerd. Nadien kent Mail-tester een score toe aan je e-mail op een schaal van 0/10. De resultaten kun je vervolgens naar ons toesturen, of hier zelf actie op ondernemen:

5.Ik heb een hoge score, maar de geadresseerde ontvangt mijn e-mail nog steeds niet?

Als je alle aanbevelingen hebt opgevolgd van Mail-tester en je e-mail komt nog steeds niet aan kunnen we in ieder geval 1 ding zeggen; vanuit onze kant hebben wij er alles aan gedaan om het bericht af te leveren. Natuurlijk koop je daar niets voor. Het is echter wel het moment om het probleem bij de geadresseerde, of de IT-partij van hen neer te leggen. Veelal zien we dat aldaar de spamfilters veel te scherp zijn afgesteld en/of niet juist zijn afgesteld. Het spamfilter van de geadresseerde is niet iets wat binnen onze macht ligt, hoe vervelend ook.

6.Toch nog vragen?

Geen probleem. Wij staan graag voor je klaar en denken mee in een oplossing. Neem gerust even contact met ons op!

neem contact op

Niet wat je zoekt?

webprepare

Wil je vrijblijvend advies?

Ben je toen aan een nieuwe website? Of wil je juist hoger in Google met jouw bestaande website?

Je kan natuurlijk informatie lezen tot je een ons weegt, maar misschien is het makkelijker even te spreken met 1 tvan onze adviseurs. Deze adviseurs zijn overigens wandelende encyclopedieen als het om website en vindbaarheid gaat. Neem dus snel contact op!

Of een gratis website scan?