Kosten website laten maken

Welke kosten ben ik kwijt aan een nieuwe website?

Kosten website laten maken

Wat kost nu precies het laten maken van een nieuwe website? Veel ondernemers willen dit weten. Het antwoord is moeilijk te geven. Eigenlijk is elke website maatwerk. Elke ondernemer heeft zo zijn eigen wensen en eisen. Op basis hiervan wordt een prijs gebaseerd. Toch hebben we wat stelposten weten te formeren.

Kosten website laten maken

De kosten voor het laten maken van een website variëren sterk. Over het algemeen kun je deze stelposten aanhouden:

 • Simpele website (doelgroep: starters, ZZP): ong. € 750 – € 1.000
 • Basis website (doelgroep: ZZP, klein MKB): ong. € 2.500 – € 5.000
 • Corporate website (doelgroep: groot MKB, BV & NV): v.a. € 10.000

Niet elke ondernemer heeft het geld voor het oprapen. Webprepare biedt een concept aan waarbij je gemiddeld zo een € 69,00 per maand kwijt bent. Zonder opstartkosten.

Onze voordelen

 • Binnen 2 weken online
 • Alles-in-1 pakket
 • Geschikt voor pc, tablet en mobiel
 • Geoptimaliseerd voor Google
 • Website afgestemd op jouw wensen
 • Tevredenheidsgarantie
 • Na 1 jaar maandelijks opzegbaar

Je hebt al een complete website voor slechts € 69,00 per maand (ex.btw)

Offerte aanvragen?

Overzicht kosten

Bij het laten maken van een nieuwe website is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Na het laten maken van jouw website ben je namelijk nog niet klaar. Net zoals je bijvoorbeeld erfpacht betaalt over een koopwoning, betaal je ook een bijdrage voor een plekje op de digitale snelweg. Wij laten je graag weten aan welke kosten je moet denken.

 • Domeinnaam: ca. € 15,00 per jaar
 • Hosting: ca. € 120,00 per jaar (bij kwalitatieve hosting)
 • SSL-certificaat: ca. € 25,00 per jaar
 • Onderhoud aan je website: ca. € 25,00 per maand
Al met al ben je dus ongeveer € 470,00 per jaar kwijt om ervoor te zorgen dat jouw website snel, veilig en up-to-date blijft. Natuurlijk kan je op zaken besparen zoals op de hosting. Of je kiest ervoor om zelf het onderhoud te doen. Het is maar net wat je zelf wil.
Geld
WordPress

Zelf je website aanpassen

Wij bouwen websites in WordPress. Dit CMS (lees: content management system) is de populairste ter wereld. De websites die wij maken zijn vrij aanpasbaar voor onze klanten. Na oplevering krijg je log-in gegevens toegestuurd, waarmee je jouw website overal ter wereld kunt aanpassen. Als je liever je tijd aan iets anders besteed, nemen onze webmasters het graag voor je uit handen.

De mening van onze klanten

Marc Koster

“Sinds kort heb ik definitief de keuze gemaakt om zelfstandig te worden als DJ. Als DJ is het onmisbaar om een mooie website online te hebben. Via het nodige speurwerk ben ik bij Webprepare terechtgekomen. Ze hebben continue meegedacht over het ontwerp. Uiteindelijk sta ik er online meer dan professioneel bij. De website is volledig conform mijn huisstijl. Sinds de website online is, krijg ik zelfs heel veel aanvragen via mijn website. Ik ben uiterst tevreden met Webprepare!”

Marc Koster
M.C. Costa
Ron Annokkee

"Als rasondernemer en eigenaar van een goedlopende snackbar ontstond bij mij het idee om een cateringbedrijf ernaast te beginnen. Maar waar moest ik beginnen? Webprepare heeft niet alleen onze website ontworpen, maar heeft ook gezorgd voor ons logo. Het logo hebben we zelfs op onze bus laten bestickeren. Wij weten dat, als we iets nodig hebben op het gebied van online, we alleen maar Webprepare hoeven te bellen. Zij regelen onze website, het onderhoud ervan en alles eromheen. Laatst hielpen ze zelfs in het weekend. Ik kan Webprepare bij iedereen aanraden!”

Ron Annokkee
Snackbar Herenstraat
John de Vos

"Ik had al een website via het bedrijf die vroeger de Telefoongids uitbracht. Na 4 jaar was er nog nooit iets aangepast. Als ik mijn algemene voorwaarden wilde laten aanpassen, kostte mij dat direct erg veel geld. Webprepare heeft voor mij een nieuwe website gemaakt welke volledig is afgestemd op mijn wensen. En als ik een keer iets wil laten veranderen hoef ik alleen maar even te bellen, en binnen een paar uur is het geregeld. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen naar Webprepare, en kan het iedereen absoluut aanraden."

John de Vos
Aannemersbedrijf WAVO
Jordy Boutier-2

Offerte aanvragen

Wil je een nieuwe website laten maken of heb je interesse in een andere dienst? Vul je gegevens dan in en wij nemen snel contact met je op.

Contactgegevens

Onderwerp